PARAĆIN-Sedam malih preduzeća i preduzetnika danas je dobilo kredite ukupne vrednosti 50 hiljada evra po projektu “Idejom do razvoja” cementare CRH Srbija iz Popovca. Povoljne kredite sa nominalnom kamatom do 4 odsto na 24 meseca  dobili su N.D. Dijamant-Ekstra iz Paraćina, bušenje i sečenje u građevinarstvu, Vrabac iz Kragujevca, predškolska ustanova po Montesori programu,Mlađone iz Ćuprije, proizvodnja proizvoda od drveta,Mentor iz Jagodine, knjigovodstvena agencija,Gami lux iz Kragujevca, proizvodnja nameštaja,BioDVIG iz Kragujevca, proizvodnja prehrambenih proizvoda,UTR A.M.R iz Paraćina, ugostiteljstvo i turizam.

-Drago mi je da je CRH u saradnji sa našim partnerima, Societe Generale bankom i Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, doprinela razvoju privatnog sektora dajući podsticaj za dalji razvoj sjajnih ideja malih firmi. Ovaj projekat je model ponašanja koji je ugrađen u naše poslovne strategije, težimo da budemo društveno odgovorni u zajednici u kojoj poslujemo, odgovorni prema životnoj sredini, ali i da budemo odgovorni za lokalnu ekonomiju. Jednostavno rečeno, trudimo se da utičemo na poboljšanje uslova života u svim segmentima lokalne zajednice u kojoj poslujemo, izjavio je generalni direktor CRH Srbije Frederik Obe.

Cilj projekta je razvoj privatnog sektora na teritoriji Šumadije i Pomoravlja, kao i podrška za unapređenje njihovog poslovanja. Prijave za drugi po redu ciklus projekta su trajale od 1. decembra 2015. godine do kraja juna 2016. godine, kada su mogućnost da učestvuju imala preduzeća iz 13 opština, stoji u saopštenju CRH.