DESPOTOVAC-Francuski vitezovi Pascal Gouin i Oliver došli su iz Pariza u Despotovac na izložbu fotografija Siniše Ljubisavljevića. Prešli su 2.000 kilometara da ispoštuju svog prijatelja i ponovo pogledaju fotografije koje su nastale na ovogodišnjem Viteškom turniru ispod zidina manastira Mansaija i Viteškom selu.

sinisa i vitezovi francuski-desptoovac-s.lj.
Siniša sa francuskim vitezovima

-Bavim se fotografijom iz hobija i već dve godine sam slikao Just out festival vitezova koji se održava za vreme Dana srpskog duhovnog  preobraženja u Despotovcu. Francuzi su tamo dolazili kao vitezovi jedne od 12 zemalja. Lik Pascala mi je bio baš upečatljiv i orginalan tako da sam uradio seriju fotografija o njemu. Naravno na izložbi ih ima samo dve, a ostale su u arhivi. Njemu se sve to dopalo i sa priajteljemo Oliverom, koji zna Srpski jezik, došao je jer mnogo voli Srbiju i naše ljude, kaže Ljubisavljević

Izložba je u Centru za kulturu i narednih mesec dana može da se pogleda.

pascal gouin-desptovac-s.lj.
Pascal Gouin

-Sa Oliverom se trudim da sklonim lošu sliku o Srbiji i Srbima u svetu. Obilazimo sva mesta i propagiramo Srbiju u svetu.Oduševljeni smo Srbima i gostoprimstvom. Septembra 2017. u Provansi u Francuskoj održava se Viteški sabor, očekuje da Siniša fotoaparatom zabeleži taj događaj, rekao je Pascal.

Ljubisavljević je izložio više desetina fotografija koje nastale na njegovim putovanjima, ali najupečatljivije su footgarfije viztezova i Manasije.

Pozitivni primeri-Razglednica iz Despotovca – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Despotovac