JAGODINA-Svi putni pravci u šest opština Pomoravskog okruga su prohodni, snega i leda ima po kolovozu, a vozila se kreću usporeno, saopštavaju iz službi za održavanje. Pojedine škole su skratile časove na 30 minuta, zbog niskih temeratura. Sneg bez prestanka pada 18 sati i u ovom delu Srbije formiran je snežni pokrivač debljine oko 40 santimetra. Na auto putu kroz Pomoravlje saobaraćaj se obavlja bez zastoja. Regionalni put Jagodina- Rekovac nije čišćen, te je to i upozorenje za one koji kreću tom relacijom.

-Angažovali smo mašine da očiste regionalni put Jagodina- Rekovac do Dragoševca, jer ima puno snega i meštani se žale da ne mogu svojim vozilima da izađu na drum. Inače, sve ulice se čiste po prioritetima, sada počinjemo i sa trotarima, svi zaposelni u komunalno  preduzeću rade na rasčišćavanju snega, kaže načelnik Štaba za vanredne situacije Srboljub Đurđević.

U Jagodini su zbog visokog snega i leda skraćene autobuske linije ka planinskim selima te se autobisi saobraćaju do Šantarovca, Lozovika, Belice i ne idu kroz Vranovac i Gornji Račnik.  Sporedne ulice nisu čišćene.

-Očistili smo sneg sa svih ulica u Svilajncu, nema leda i saobraćaj se normalno obavlja. Sva deca su školama. Radimo neprekidno već desetak dana i to daje rezultate, priča direktor komunalnog preduzeća Goran Bojić.

Slična situacija je i u Paraćinu, gde četiri kamiona bez prekida čiste sneg sa ulica. U Rekovcu i Despotovcu su svi putevi prohodni, probijeni su smetovi do poslednjih planinskih kuća.