RESAVICA-Posle odluke Vlade Srbije da isplati 1,5 milijardi dinara za rešavanje problema neisplaćenog smenskog rada za 2.700 rudara u devet rudnika Resavice sa jamskom eksploatacijom uglja, usledila je zahvalnica rudara i poziv premijeru da ih poseti.

-Želim da Vam se u ime rudara JP PEU Resavica, Sindikata radnika i svoje lično ime zahvalim na tome što ste izdvojili dodatna sredstva iz budžeta Srbije i rešili dugogodišnji problem smenskog rada u našem preduzeću,stoji na početku zahavlnice predsednika Sindikata  rudara  Nebojše Milenkovića upućene Vučiću.

-Rudari nisu ljudi koji se razumeju u visoku politiku,oni samo rade najteži i najopasniji posao u državi, ali svakako razumeju i cene Vašu zalaganje, energiju i odlučnost da nam pomognete da ostanemo da radimo i živimo u pasivnim  krajevima Srbije, navodi se u  zahvalnici Vučiću.

-U to ime, a znajući da je Vlada na čijem ste vi čelu najviše uradila najviše uradila za naše preduzeće, još jednom Vam se iskreno zahvaljujem i pozivam Vas da bude naš gost, ako vam to vreme i obaveze dozvole, zaključuje Milenković  u pismu upućenom Vučiću.

Problem neisplaćenog smenskog rada kulminirao je ove jeseni kada su sudski izvršioci, po pravosnažnim presudama, zaplenili i prodali robu rudnika u vrednosti od 130 miliona dinara, pretilo je gašenje proizvodnje, a rudari su najavili štrajk. Problem je rešen  odlukom vlade da isplati dugovanja.