SVILAJNAC-Opština Svilajnac rešila je problem nagomilanog duga Gradske apoteke, koja je pri Domu zdravlja, izdavanjem  prostora apoteka. Na  taj način rešena su  tri bitna pitanja.

-Novi zakupac je u obavezi da održi mrežu apoteka i ravnomerno snabdeva stanovništvo kako u gradu tako i u selima. Preuzimanje radnike apoteke, prijem u stalni radni odnos. Zakupac će plati polovinu zakupnine unapred i na taj način će Opština Svilajnac isplatiti ceo dug koji ima prema farmaceutskim dobavljačima. Ovo znači da će Dom zdravlja od 1.februara imati nula dinara dugovanja, rekao je predsednik te opštine Predarg Milanović.

Inače, obavljena je rekonstrukcija ambulanti u Sedlaru i Kušiljevu,a kompletno je rekonstruisana zgrada Stacionara u Svilajncu, kao i zgrada fizijatrije. Vrednost svih radova iznosi  oko 60 miliona dinara.

-U toku je tender za rekonstrukciju Doma zdravlja u Svilajncu, a u toku su radovi u ambulanti u Bobovu. Očekujemo da u 2017. godini budu obnovljeni svi zdravstveni objekti i nabavljena sva potrebna oprema i to bez ijednog dinara dugovanja, najavio je Milanović.