JAGODINA-Kandidat DSS za predsaednika Srbije prof Aleksandar Popović izjavio je dana su Jagodini da je protiv smo ulaska Srbije u EU, kao i da treba da se razmotri Sporazum o asocijaciji i pridruživanju koji uništava našu privredu, te da razgovore sa Kosmetskim Albancima treba premestiti u Njujork pod okrilje UN. kao i da se Briselski pregovori vrate u Njujork pod okrilje UN, a ne pod EU.

-Srbiji je potrebna promena politike, a ne vlasti, kao što je bilo 2012. godine. Nisam kandidat za sprovođenje evrounijatske politike. Nisam ,,Murta nekoga Kurte“, već hoću temeljnu promenu srpske poltike.  Da Srbija ne bude više u polukolonijalnom statusu. To su temeljna pitanja oko kojih moraju da se izjasne kandidati. Za slučaj, u koji ja neverujem, da ne uđem u drugi krug, onda će DSS o podršci nekom drugom kandidatu doneti odluku. Znaju članovi DSS šta je naša politika, nisu ovce, rekao je Popović

On je istakao da ne treba graditi put prema velikoj Albaniji, odnosno auto put Niš-Tirana –Drač.

-Taj auto put  nama ne treba, treba njima i neka ga oni finansiraju. Mi treba da asvalitramo sva sela, da u svakom selu formiramo zadrugu, potrebne su nam i ženske zadruge. Regulisanje pitanje otkupa poljoprivrednih proizvoda koji su osetljivi sa stanovišta cene na svetskom tržitu, državne rezerve bi bile u obavezi da garantuju minimalnu cenu tih proizvoda. Zaštita potrošača mora da bude strožija, potrebni su  tvrđi zakoni o stavljanju u promet droge i nošenju nelegalnog oružja. Zalažem se za drastično povećanje kazni, naveo je Popović.

-Biću predsednik svih građana, neću ih deliti na bliže i dalje, kao što je to činio Nikolić spominjići da mu je SNS najbliži, zaključio je Popović.