JAGODINA-Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković izjavio je u Jagodini povodom  saopštenja SNS u kome se u negativnom kontekstu pominje Nataša Jeremić, da će zaštiti i nju i građane Srbije od te vrste nasilja, kao i da  žene u Srbiji ni na koji način ne smeju da trpe nasilje, ne smeju da budu vreće za udaranje iz političkih i bilo kojih drugih razloga.

-Kao predsednik države insistiraću da institucije sprovode svoja ovlašćenja, da odgovoraju za to koliko efiaksno štite građane od nasilja, a ne da se saopštenjima nadmećemo ko će više osuditi, dok suštinski ostaje sve po starom. Vratićemo bezbednost,vratićemo sigurnost građana Srbije, sigurnsotu domove.  Ovo što se danas dešava je najružnije lice koje Srbija ne zaslužuje, rekao je Jeremić i dodao žene u Srbiji ni na koji način ne smeju da trpe nasilje, ne smeju da budu vreće za udaranje iz političkih i bilo kojih drugih razloga. Srbija može i mora mnogo bolje od ovoga.

-U Srbiji se teško živi i građani Srbije su stalno na meti teških reči, teških pretnji, teških ocena. Stalno nam se sugeriše da samo što nas nisu napali sleva,sdesna odozgo, odzdo. To je način vlasti koja potcenjuje intelegenciju građana,vređa razum. Vratićemo osmeh na lica građana Srbije, vratićemo smisao institucijama, nipočemu nismo osuđeni na vrstu torture koja se nad nama sprovodi, istakao je Janković.

On je naglasio da Srbija nije muzej voštanih figura i da u Srbiji postoje sjajne divne stvari poput Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini.

– Srbija nije osuđena da bude na začelju Evrope, da se stalno plašimo bilo čega, imamo sjajne ljude, umetnike, inženjere, pravnike, ekonomiste, učitelje, sjajne političare. Sve što treba da uradimo je da se okrenemo sebi, napravimo državu koja će omogućiti svakom od nas da bude ono što jeste i nema bilo kakve sumnje da Srbija ima dobru budućnost, zaključio je on.

Jankoviće je sa Dudom Ivkovićem, Srbijankom Turajlić i poslanicom Marinkom Tepić posetio Muzej naivne i marginalne umetnosti u Jagodini.

-Sa mojim penzionerkama sam konstatovala da mi sigurno nećemo dočekati 35 godina da nam vrate penzije. Nevolja je u tome da mladi veruju da će živeti 35 godina koliko je Vučić potrebno da održi svoju reč. Moramo stavri uraditi odmah, kroz deset dana i rkenuti na drugu stranu. Imamo sreću da je Saša Janković odlučio da nas povede, kazala je Srbijana Turajlić.

Ana Jovanović, potpisnica Apela 100 iz Jagodine,  je zahvalila svojim sugrađanima, jer su podrškom Jankoviću pokazali veliku hrabrost i spremnost za suprotstavljanje lokalnom režimu.