JAGODINA-Kandidat za predsednika Srbije Ljubiša Beli Preletačević- Luka Maksimović večeras je izjavio u Jagodini da će ukoliko prođe u drugi krug podeliti sirotinji Srbije preko 1,5 miliona evra državnih para namenjenih za kampanju. Svaki kandidat kojeg proglasi RIK ima na raspolaganju 29 miliona dinara ili 237 hiljada evra u prvom krugu i 1,3 miliona u drugom krugu.

-Potrošiću milion dinara u kampanji, mislim da je to sasvim dovoljno. Potpisi su 700 hiljada dinara, ostaje nam još 300 hiljada koje ne možemo da potrošimo u kampanji. Ne znam gde ovi političari troše tolike pare. Sirotinji ću ako prođem u drugi krug deliti državni novac i šakom i kapom, najavio je Beli.

Sve vreme sa megafona njegovi saradnici su pozivali građane Jagodine i izbacivali razne parole poput ,,Više neće Palma da vas laže, od sada će Beli vas laže“, ,,Beli će izgraditi Akvalend u Jagodini“, ,,Beli će napuniti zoovrt žirafama“.   Za to vreme on se družio sa Jagodincima u centru grada i slikao sa svima koji su mu prišli.

-Krenuli smo u karavan kroz Srbiju, nećemo se nigde zadržavati, nismo najavili skup, kako ne bi napravili vašar, kako to  rade ostali političari. Dolazimo iznenada, da se javimo ljudima. Odziv je dobar, iako je sve po principu ko naleti, naleti. Danas smo obišli dvadesetak gradova, sutra je na redu Vojvodina, kaže Beli.

Podršku u karavanu kroz Srbiju Belom je dala njegova devojka Maja Janjić, koja je takođe bila veoma interesantna Jagodincima te su se i sa njom slikali.