JAGODINA-Pobednik 46. Dana komedije u Jagodini je predstava ,,Hipnoza jedne ljubavi“, autora i reditelja Dušana Kovačevića u izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda jer po oceni stručnog žirija i publike najbolja, saopštio je stručni žiri večeras posle sedam odigranih predstava. Zvezdati teatru biće dodeljene nagrade ,,Mija Aleksić“ za najbolju predstavu po oceni stručnog žiriji i ,,Miodrag Petrović – Čkalja“ za najsmešniju prema ocenama publike predstava je dobila prosečnu ocenu 4,80. Autoru i reditelju te predstave Dušanu Kovačeviću biće dodeljena nagrada za najbolji savremeni domaći komediografski tekst.

Danica Makisimović i Marija Vulić, članice žirija

Ćurani za najbolja glumačka ostvarenja biće dodeljeni Milošu Đorđeviću za uogu Rubeole u prestavi ,,Uadj se muški“, Irfanu Mensuru za ulogu Vuleta u predstavi ,,Hor ,,bečkih“ dečaka“ i Draganu Petroviću –Peletu za ulogu Vase u predstavi ,,Hipnoza jedne ljubavi“.

Ćuran za najbolje retiteljsko ostavrenje pripao je Oliveri Đorđević za predstavu ,,Dok te ja hrtanim i oblačim“.

Nagrade za najbolje mlade glumce pripale su Kristni Savkov i Danilu Milovanoviću za više uloga u predstavi ,,Dok te ja hranim i oblačim“.

Nagrada ,,Nikola Milić“ za najbolju epizodu ulogu pripala je Srđanu Sekuliću za ulogu konobara u predstavi ,,Dva jelena“.

Nagrada za kostimografiju pripala je Dragici Laušević za predstavu ,,Revizor za jugoistok“ i nagrada za scenografiju Vesi Popović za predstavu ,,Pasivno pušenje“.

Žiri je radio u sastavu predsednik Miroslav Radonjić, dramsak umetnica Danica Maksimović i Marija Vulić. Glumcu Vlasti Velisavljeviću (90) “Zlatni ćuran”, nagrada za životno delo ovogodišnjeg festival biće dodeljena u ponedeljak, kao i ostalim nagređnim, kada će predstavom Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke „Celo telo, tu me boli“  u čast nagrađenih festival biti zatvoren..