ZAVRŠENI 46. DANI KOMEDIJE – ZLATNI ĆURAN URUČEN VLASTI VELISAVLJEVIĆU

JAGODINA-Nagrada za životno delo 46. Dana komedije u Jagodini Zlatni ćuran i novčana nagrada večeras su, na zatvaranju festivala, uručeni glumcu Vlasti Velisavljeviću (90). Njemu je članica žirija Danica Maksimović prva čestitala i izljubila ga ostavljaujći karmin na njegovim obrazima, što izazvalo salve smeha i aplauza.

-Da sam znao da ovako lepe devojke uručuju nagrade postarao bih se da ranije dobijem Zlatnog ćurana, ali računajte me ubuduće, bar još dva, tri puta. Pored toga, moram da primetim grešku na u pismu na posveti Zlatnog ćurana. U Jagodini je sve na latanici,tako da molim da se ispravi tekst koji je na ćirilici, rekao je u šali Velisavljević.

Predstava ,,Hipnoza jedne ljubavi“, autora i reditelja Dušana Kovačevića u izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda je po oceni stručnog žirija i publike najbolja na 46. Danima komedije. Zvezdari teatru dodeljene su nagrade ,,Mija Aleksić“ za najbolju predstavu po oceni stručnog žiriji, te ,,Miodrag Petrović – Čkalja“ i statueta Jovanča Micić  za najsmešniju, koja je prema ocenama publike dobila prosečnu ocenu 4,80. Autoru i reditelju te predstave Dušanu Kovačeviću dodeljena je nagrada za najbolji savremeni domaći komediografski tekst.

-Kao i nekoliko puta do sada, hvala. Mi koji se bavimo pozorištem, radimo zbog vas. Oni koji kažu da im nije bitno koliko ih ljudi gledaju, nisu u pravu. Svaka predstava posvećena je vama i zahvaljum se na nagradi, rekao je, obraćajući se publici, Dušan Kovačević.

Ćurani za najbolja glumačka ostvarenja dodeljeni su Milošu Đorđeviću za ulogu Rubeole u predstavi ,,Udaj se muški“, Irfanu Mensuru za ulogu Vuleta u predstavi ,,Hor ,,bečkih“ dečaka“ i Draganu Petroviću –Peletu za ulogu Vase u predstavi ,,Hipnoza jedne ljubavi“.

Ćuran za najbolje rediteljsko ostvarenje pripao je Oliveri Đorđević za predstavu ,,Dok te ja hrtanim i oblačim“.

Nagrade za najbolje mlade glumce pripale su Kristni Savkov i Danilu Milovanoviću za više uloga u predstavi ,,Dok te ja hranim i oblačim“.

Nagrada ,,Nikola Milić“ za najbolju epizodu ulogu pripala je Srđanu Sekuliću za ulogu konobara u predstavi ,,Dva jelena“.

Nagrada za kostimografiju pripala je Dragici Laušević za predstavu ,,Revizor za jugoistok“ i nagrada za scenografiju Vesi Popović za predstavu ,,Pasivno pušenje“.

Žiri je radio u sastavu predsednik Miroslav Radonjić, dramska umetnica Danica Maksimović i Marija Vulić iz grada domaćina. U čast nagrađenih Gradsko pozorište Jazavac iz Banja Luke igralo je predstavu „Celo telo, tu me boli“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *