Predsednički kadidat Milan Stamatović predizbornu kampanju završio je danas u Užicu, pozvavši komšije da u nedelju zaokruže broj 10 “iza kog stoji jedini učesnik izbora koji dolazi iz naroda”.Stamatović je kazao da je država poslednjih godina gurnula Užice na margine i obećao da će se ako bude izabran za predsednika zalagati za što hitniju izgradnju autoputa do Požege i osposobljavanje aerodroma Ponikve.

 – Nedelja je početak nove nade za Srbiju. Užičani su uvek među prvima dizali glas kada je se trebalo buniti. Pozivam ih da povrate status grada u kome žive ljudi uzdignutih glava, i u nedelju glasaju protiv režima koji uništava nacionalne interese i vređa inteligenciju građana – rekao je Stamatović.

On je podsetio da se Aleksandar Vučić u ovoj kampanji nije pojavio ni u jednoj od opšina Zlatiborskog okruga.

– Vučić zna da ovde nema šta da traži, jer se ovde narod ne plaši diktature i apsolutizma. Građani Zlatiborskog okruga pokazali su da neće da se ponižavaju i skupljaju kapilarne glasove – kazao je Milan Stamatović.

Aktuelni predsednik opštine Čajetina pre nekoliko dana pozvao je nekoliko predsedničkih kandidata na hitan sastanak “povodom najneregularnijih izbora u Srbiji od 1990.”

– Niko se nije odazvao, verovatno zbog planova u kampanji, ali mislim da je trebalo da nađu vremena da se sastanemo i govorimo o neregularnosti. Sve što budemo pričali posle izbora neće se uzeti kao relevantna činjenica – rekao je Stamatović.

Među Užičanima koji su danas došli da pozdrave Stamatovića bili su i članovi ovdašnjeg odbora Srpske narodne partije koji je otkazala poslušnost Nenadu Popoviću i umesto Vučiću podršku dao komšiji iz Čajetine.