PARAĆIN-Rezultati predsedničkih izbora u Paraćinu bili su prilika da pozicija i opozicija na lokalnom nivou ,,odapnu stelice“ jedni prema drugima u smislu postignutih rezultata. Izborni štabovi Aleksandra Vučića i Saše Jankovića zadovoljni su rezultatima i tvrde da njihove opcije predstavljaju budućnost za građane te opštine. Od 49.731 građana sa pravom glasa u Paraćinu, glasalo je 47,8 odsto birača. Naprednjaci su osvojili 15.159 glasova ili 64,77 procenata.

-Naprednjaci u Paraćinu zadovoljni su rezultatom na predsedničkim izborima. To je za 10 dosto više od republičkog proseka ili 6 puta više od drugoplasiranog kandidata Saše Jankovića.  Moram da kažem da smo postigli odličan rezultat, obzirom na sve okolnosti koje vladaju u našoj opštini. Mi smo opozicija u Paraćinu. Kampanja je bila odlična uz učešće velikog broja naših članova i uz koalicione partnere SPS, PUPS, JS i Pokret za selo i grad – Ekološki pokret, rekao je poverenik SNS Milan Ilić.

SNS proslava pobede

On se posebno zahvalio koalicionim partnerima, jer su ,,pokazali veliki stepen odgovornosti prema građanima Paraćina i prepoznali interes opštine.

-A to su jake veze sa Vladom Srbije i sa svim državnim institucijama. Obzirom da je Saša Janković osvojio manje od 12 odsto glasova, lokalna vlast je izgubila legitimitet, ubrzo će doći do prekomponovanja vlasti, dodao je on.

Poverenik Nove stranke Nemanja Jovanović istakao je da je Izborni štab Saše Jankovića zadovoljan postignutim rezultatom.

Nemanja Jovanović-Nova stranka

– Janković je osvojio je 40 odsto više glasova građana Paraćina u poređenju sa zbirom glasova stranaka, koje su ga podržale, a koji su one ostvarile na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, i pored daleko manje izlaznosti. Sa druge strane SNS beleži drastičan pad od 3.349 glasova u odnosu na parlamentarne izbore ili 6.216 u odnosu na prošlogodišnje rezultate cele njihove koalicije. Ta koalicija na vlasti Srbiji je prošle godine odvojeno nastupala na parlmentarnim izborima i u odnosu na prošlogodišnji rezultat beleže dramatičan pad od 30 odsto, naveo je Jovanović i ocenio da izbori nisu bili ,,ni fer, ni pošteni“.

-Ovo je novi početak u Srbiji, koji je omogućen odličnim rezultatom Jankovića. Na budućnost gledamo sa optimizmom, zaključio je on.

U ovom trenutku vlast u Paraćinu čini koalicija partija ,,Saša Punović- Sigurno napred za Paraćin“, Pokret Svi za Paraćin, Pokret za selo i grad- Ekološki pokret, SPS i Ruska stranka uz neformalnu podršku nekoliko odbornika opozicije SNS. Lokalna vlast u ovom trenutku ima podršku preko 40 odbornika od ukupno 55 u skupštini.