SVILAJNAC-Jedan od ljudi koji je spašavao građane i Svilajnca kritične noći je Nenad Milovanović – Paške, koji je iz vode spasio pedesetak građana. On je teškom mašinom krčio put kroz ,,svilajnačko” more. 

-To je bio haos. Prva slika su mi pet, šest automobila ukrštenih u vodi. Gledam desno od tog mesta ljude kojima ne mogu da priđem mašinom. Komšija Neša je čamcem spašava ljude sa krovova. Spasio sam čoveka i ženu sa traktora, zatim sam video baku i policajca. Jauci, dozivanje u pomoć u noći poplave i suze radosnice kada nas ugledaju. Ulazimo nasumično u kuće, zatičemo u jednoj baku koja stoji na stolu, priseća se spasilac Nenad Milovanović – Paške.

Mops koga je Paške spasio od poplave

U njegovoj kući voda prodrla metar i po, ali on nije bio porodicom, spašavao je građane kao radnik komunalnog preduzeća.

-Nisam spavao, ni odmarao 72 sata, sve vreme proveo sam za volanom teške mešine sa kojom sam se probijao kroz vodu da bih spasao ugrožene. Porodica je bila na sigurnom, jedino nisam znao za sudbinu mog ljubimca Mopsa. Supruga mi je kazala da su ga izvukli ali nije znala gde se nalazi. Odlazim u sokak,  vidim da je voda u mom dvorištu sve razvalila, a njega zatičem kako leži na nekoj dasci koja pluta u dubokoj vodi. Pomislio sam da je mrtav. Pozvao sam ga i on se javio. Kako je voda nadolazila on se popeo na dasku i tako plutao. Izvadio sam ga vode, kroz suze priča svoje drame Milovanović