ĆUPRIJA-U Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija u Ćupriji preko 300 dece učenika prvih razreda ćuprijskih osnovnih škola, dece sa posebnim potrebama sa vaspitačima i deca iz hraniteljskih porodica sa svojim hraniteljima danas je uručen paketić sa četkicom i pastom za zube u okviru obeležavanja Nedelje zdravlja usta i zuba. Tokom nedelje podeljeno je oko 1.000 paketića a donatopri su SO Ćuprija i Crveni krst. Predavanja o zaštiti zdravlja usta i zuba održali su dr Miloš Pešić i Nataša Stojanović, koordinatori za preventivu stomatološke službe Doma zdravlja u Ćupriji.

Direktor te škole dr Hristos Aleksopulos ističe da zdravlju usta i zuba mladih, ne treba pridavati značaj samo dok traje manifestacija, već tokom cele godine. U toj školi u saradnji sa stomatološkom službom Doma zdravlja od 8. marta radi stomatološka ordinacija za preventivni stomatološki pregled studenata i mladih.

Besplatni stomatološki pregledi nailaze na veliko odobravanje studenata, a primer Visoke medicinske škole strukovnih studija može da posluži i drugim visokoškolskim ustanovama.