ĆUPRIJA-U Muzeju Horreum Margi-Ravno u Ćupriji plotonima iz trešnjevog topa, od 17 do 20 sati na svaki sat, najavljivano je otvaranje izložbe ,,Horreum Margi, dom na putu careva”.

-Već je tradicija da pucnjima iz trešnjevog topa najavljujemo građanima početak  Evropske noći muzeja. Plotuni su jaki, građanima je to veoma atraktivno, kao i posetiocima muzeja, rekao je direktor tog muzeja Novak Novaković.

U Zavičajnom muzeju u Paraćinu, pored stalne postavke, posetioci imaju priliku da vide izložbu ,,Stalno i nestalo voće Srbije”, kao i nedavno otvorenu izložbu “Srednje Pomoravlje u srpsko-bugarskom ratu 1885-86.”. Kuriozitet je da kroz postavke muzeja posetioce vode učenici O.Š. Momčilo Popović – Ozren”. 

Posetioci Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini imaju priliku da pogledaju otvorenu konzervatorsku radionicu u kojoj se obavljaju reparacija i priprema skulptura indijskog autora Neka Čanda (Nek Chand) doniranih za zbirku MNMU. U jagodinskom Zavičajnom muzeju otovrena je izložba Maskarada koledara – etno grupa Svarožići.