JAGODINA-Isidora Sekulić (17) iz Jagodine, teško bolesna devojčica  koja je bila žrtva zlostavljanja prošle godine, preminula je u utorak, saopštili su članovi njene porodice. Zbog pokušaja obljube teško bolesne šesnaestogodišnjakinje u Višem sudu u Jagodini u septembru na dve godine zatvora osuđen je Rade Vasković (53), inače njen komšija. Mediji su pisali o tom slučaju, elektronski mediji su radili čitave emisije sa rekonstrukcijama, a glavni sagovornik bila je I.S. koja je bolovala od kancera.  Majka devojke početkom prošle godine prijavila je policiji da je R.V. silovao njenu ćerku. Tada je R.V. uhapšen i određen mu je pritvor zbog sumnje da je počinio krivično delo obljuba nad nemoćnim licem u pokušaju.

-Rade je pokušao da ima odnos sa tinejdžerkom, nije je silovao, niti su imali bilo kakav seksualni odnos. Navodno je odustao, jer je devojčica plakala. Predhodno je ona došla u njegovu kuću zbog nekog posla. On je bio ljubavnoj u vezi  sa njenom majkom N.S. oko godinu dana, tako da je bio poznat porodici i nije bio sumnjiv u tom smislu. Majka ju je pustila da ide kod njega, međutim, on je iskoristio to poverenje i pokušao da ima seksualni odnos sa devojčicom, koja je pritom obolela od kancera i zbog psihičkih smetnji mentalno na nivou deteta, pisali su tada mediji nezvaničen detalje iz istrage.

Inače, R. V. je bio blizak nesrećnoj porodici, koja je inače izbegla sa Kosmeta, da je čak i S.S. (23) rođenog brata svoje žrtve podučavao  mehaničarskom zanatu u svojoj radnji. Pokušaj obljube dogodio se 13 januara prošle godine, devojčica je to ispričala majci. Posle saslušanja na poligrafu R.V. je priznao pokušaj obljube.