SVILAJNAC-Povodom početka rekonstrukcije Doma zdravlja u Svilajncu  Đorđe Vuković iz  Kancelarije za javna ulaganja izjavio je da je ta opština procentualno dobila najviše sredstava iz te kancelarije u Srbiji zato što ima pripremljene projekte i spremnu dokumentaciju za realizaciju, što drugim lokalnim samouprava može da bude za primer. U Svilajncu se realizuje više projekata obnove zdravstvenih ustanova vrednih preko 200 miliona dinara.

-U ovom trenutku imamo stotinak projekata u realizaciji, pre svega u oblasti zdravstva i obrazovanja. U Svilajncu se radi jedan od veći objekata, sve ide po planu i očekujemo  završetak početkom septembra. U odnosu na broj stanovnika ovde su plasirana najveća količina sredstava, koje kancelarija obezebđuje iz međunarodnih fondova i državnog budžeta. Uspeli su da privuku investicije, jer su imali spremne projekte i izrađenu dokumentaciju za  mostove, škole, domove zdavlja, kao i privatne kuće, oštećene u poplavi, rekao je Vuković.

Đorđe Vuković i Predrag Milanović

Vrednost rekonstrukcije Doma zdravlje iznosi 118 miliona dinara, koje je obezbedila Vlada Srbije.

-Sa ovim objektom završamo jedan veliki ciklus obnove svilajnačkih zdravstvenih ustanova. Od septembra, pa naredne tri decenije niko neće morati da se bavi zdavstvenim objektima. Dom zdravlja nema dugovanja prema dobavljačima i to nije slučaj u drugim gradovima i opštinama, rekao je predsednik te opštine Predrag Milanović.

Opština će za desetak miliona dinara opremiti Dom zdravlja neophodnim nameštajem.