ĆUPRIJA-Nezvaničnu titulu ,,najboljeg“ direktora Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji studenti te obrazovne ustanove dodeli su dr Hristosu Aleksopulosu. Naime, apsolventi te škole su na proslavi završetka školovanja uručili dr Aleksopulosu diplomu najboljeg direktora, a njegovo ime ispisali grčkim pismom, jer je on rođen u Grčkoj, a akademsku karijeru je ostvario u Srbiji.

-Apsolventi su odlučili da dodele diplomu najboljeg direktora, jer su u toku njihovog  školovanja na čelu škole bili Tatjana, Dragoslav i Hristos. Prema našim kriterijumima dr Aleksopulos je za tri meseca postigao i realizovao ono što njegovi predhodnici nisu za dve i više godina na toj funkciji, kazali su predstavnici Studentskog parlamenta u obrazloženju dodele diplome najboljeg direktora.

Dr Aleksopulos je prošle godine proglašen za najboljeg predavača u toj školi.

-Ovo priznanje je za mene veliko iznenađenje i mnogo mi više znači nego kada sam postao direktor. Pošto ste mi priredili iznenađenje, evo da i ja vas iznenadima, a to je da će se tudenti Opšteg smera stručno usavršavati na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Zaposleni u školi su mnogo učinili za vas jer su vam dali znanje, a vi sada morate da naučite da se borite i idete kroz život, odnosno da se sa ovom diplomom zaposlite i stvorite porodice, rekao je dr Aleksopulos.

On je 13. februara izabran za vd direktora škole, a krajem aprila, posle kokursa, dobio je mandat na tri godine.