JAGODINA-Protekle dve godine u radu lovačkog udruženja Jagodina u znaku su investicija, rada na svim poljima i povećanja broja plemenite divljači u lovištu, kao i razvoju lovnog turizma. Posle završetka ciklusa ulaganja dupliran je kapacitet proizvodnje fazana sa 7.000-8.000 na 13.000-14.000 godišnje.

Predrag Milenković

-Izgrađena je praktično nova Fazanerija, jer je provobitna izgrađena 1964 godine i bila je potpuno urušena i prd gašenjem. Izgrađene su nove volijere, zamenjeni stubovi, žica, uređene su postojeće i izgradjene nove prostorije. Obavljena je kompletna rekonstrukcija su zgrade i dvorište sedišta tog udruženja izgrađeni 1984. godine, rekao je upravik lovišta Lipar Predrag Milenković.

Predsednik tog udruženja Aleksandar Miladinović je predsednik Pomoravskog lovnog okruga i član Skupštine nacionalnog saveza.  To udruženje je među najstarijima u Srbiji, a pre dve godine obeležen jubilej 120. godina od osnivanja. Lovišta tog udruženja često posećuju strani lovci iz Austrije, Španije i Turske, koji su zainteresovani za lov fazana i trofejnog srndaća.