JAGODINA-Povodom intervjua, koji je Tanjug preneo kao eventualno učešće pripadnika vojske Crne Gore u akcijama Nato na Kosovu, ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković je danas izjavio da je njegova izjava ,,potpuno izvučena iz konteksta”, te da je interes nekih medija u regionu nije mir.

-Ni jednom svojom izjavom nijesam rekao da ce Crna Gora da ratuje na Balkanu protiv bilo koga, pa ni protiv Srba i Albanaca na Kosovu. Crna Gora jedino može da promoviše mir i stabilnost u regionu. I, kao što sam rekao u tom intervju Tanjugu, Crna Gora je ostvarila svoj prvi vanjsko-politički cilj, a to su evroatlantske integracije i naša integracija u Nato nije usmjerena protiv bilo koga, već je doprinos miru i stabilnosti na našem prostoru, napisao je Bošković u saopšenju.

On je dodao da se nada da je mir primarni interes svih u regionu i van njega.

-Integracijom u Nato svi naši kapaciteti su prije svega usmjereni da zajedno sa našim partnerima doprinosimo miru i stabilnosti svugdje pa i na Balkanu. A nadamo se da je i svima u regionu i van njega primarni interes mir naseg prostora. Očigledno pojedinim medijima nije, zaključio je u pisanom saopštenju ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković.