JAGODINA-“Jagodinski Biciklisti” posle devet dana, deset gradova i 600 pređenih kilometara doputovali su na cilj u Jagodinu, međutim, nije bilo dočeka kao u gradovima koje su obišli. Oni na ovaj način realizuju  akciju “Budi brža od kancera” koja ima za cilj da skrene pažnju na problem kancera grlića materice i ženskh genitalnih organa, kao i da podseti na važnost redovnih preventivnih pregleda.

-Ovo je druga godina od početka akcije. Dvanaestorica rekreativaca na biciklima je ove godine obišla jug Srbije, prošle godine istok, sledeće godine idemo na zapad. U svim gradovima imali smo lep doček, a najupečatljivije je bilo u Niškoj Banji gde su u našu čast organizovali rok koncert, u Paraćinu nas dočekalo udruženje ženja kao i u drugim gradovima, dobijali smo zahvalnice, poruke ohrabrenja. Na ovaj način Preneli smo poruku koju smo želeli, što je bio cilj. Na društvenim mrežama stotine hiljada ljudi su nas pratili I hrabrili. Očekujemo da nas lokalna samouprava podrži sledeće godien i aktivnje se uključi u ovu humanitarnu priču, jer smo ovo realizovali sopstvenim sredstvima, kaže predsednik Jagodinskih biciklista Goran Vasić.

Jagodinski biciklisti-rekreativci, najmlađi ima 42 godine a najstariji 63,  svoju devetodnevnu vožnju započeli su 24. juna.