PIŠE SRPSKI TELEGRAF – TEKST PRENOSIMO U CELINI

Istraga o ubistvu novinara Milana Pantića dovela je do potpunog obrta. Kako saznaje Srpski telegraf tragovi do kojih je policija došla ukazaju na to da je nalog za ubistvo novinara stigao iz vlade Zorana Đinđića, odnosno nekog od njegovih bliskih saradnika. Policija je sklopila kockice i na pragu je da posle 16 godina potuno rasvetli slučaj ubistva novinara. Kako saznajemo, došlo se do direktnih izvršilaca zločina koje je preko posrednika unajmio jedan visoki državni funkcioner. Sada je na tužilaštvu da prikupi dovoljno dokaza protiv nalogodavca. Postoji mogućnost da im u tome pomognu jedan od dvojice ljudi koji su posredovali između političara i ubice. Ukoliko progovori on bi zauzvrat dobio status svedoka-saradnika, saznje Srpski telegraf.

-U izvršenju zločina učestvovala su dva čoveka,a još dvojica su bili posrednici između njih i nalogodavca ubistva. Jedan od dvojice posrednika mogao bi biti svedok-saradnik u zamenu za blažu kaznu. Postoje dokazi koji od izvšilaca vode do posrednika. Zadatak tužilaštva je da preko njih dođe do političara koji je naručio ubistvo, objašnjava izvor ST,koji dodaje da je Pantiću došlo glave pisanje o privatizaciji.

-To je smetalo pojedinim moćnim ljudima. Na kraju je taj nekadašnji državni funkcioner tražio da se Pantić ukloni. Ukoliko posrednik pristane na saradnju sledi hapšenje političara, izričit je sagovornik ST.

Pretpostavlja se da je motiv za ubistvo Pantića serija njegovih tekstova o privatizaciji.

Kako saznaje ST u dokumentu koji je Komisija za istragu ubistva novinara predala tužilaštvu navodi se da su se 11. juna 2001. godine dvojica ubice dovezli automobilom do Jagodine i Pantićev zgrade, oko 8 sati on je izašao a po povratku kući ubica mu je prišao i više puta udario tupim predmetom u glavu. Napadač  se vratio u vozilo u kojem ga je čekao saučesnik i zajedno su se odvezli u Beograd gde su živeli. Obojica su pripadnici jednog prestoničkog klana.