ĆUPRIJA-Četvoromesečnom psu heroju ,,Malom“, koji je šest dana i noći proveo je u provaliji dubokoj 20 metara čuvajući svog hendikepiranog vlasnika Sneška Milosavljevića (57) iz Lipovice kod Despotovca,

Heroj pas ,,Mali”

posle akcije spašavanja gubi se svaki trag, zato molimo sve aktere tog događaja i one koji nešto znaju o sudbini psa ili gde se nalazi da se jave redakciji na telefon 069 24 33 599 kako bi zainteresovani građani dostavili pomoć. Kako nezvanično sazanjemo, pas nije želeo da se odvoji od svog vlasnika, pa su zajedno transportovani u policijskoj ,,nivi“ od mesta gde su pronađeni do škole u selu Senje kod Ćuprije. Međutim, tu mu je gubi svaki trag, niko od aktera ne zna šta se potom dogodilo sa psom. Naime, postoji nekoliko verzija te priče o sudbini psa heroja, da je Hitna pomoć odbila da ga preveze psa sa pacijentom i da je on ostao u školskom dvorištu, da ga je uzeo neko od meštana i da je pošao sa policajcima-spasiocima.

,,Mali” pored Sneška

Zato molimo da ako neko od aktera događaja zna sudbinu psa ili adresu na kojoj se nalazi da se javi redakciji, kako bi psu bila dostavljena hrana i sve što mu je potrebno. Nažalost ni Sneško Milosavljević nema informacije o svom psu.

-Ne znam šta je sa ,,Malim“, mnogo mi je žao zbog toga. U tom trenuktu nisam bio pri sebi, zbog šoka i dehidritacije bio sam dezorjentisan. Nadam se da se snašao i da ga je neko sačuvao, da me čeka da se izađem iz bolnice, kaže Sneško Milosavljević, koji leži u ćuprijskoj bolnici. Dobrog je zdravstvenog stanja, lekari su uspeli brzo da ga oporave jer je dehidrirao i imao rane po rukama i nogama.

-Još uvek se nisam izlečio od bakterija koje sam dobio kada sam iz invalidskih kolica marta pao u Despotovcu. Sada se oporavljam od posledica boravka u jami kod Senja, kaže on.

Sneško Milosavljević u bolnici

Njegov automobil pokvario se na brdu na putu do rođaka, pokušao je da se spasi i upao u jamu, tako je počela drama sa srećnim krajem za njega. On je osoba sa hendikepom od 1987. godine, kada je povredio kičmu prilikom pada sa trećeg sprata. Sam živi u Lipovici.

Sneško Milosavljević