JAGODINA-Preko 20.000 ljudi, po procenama organizatora, bilo je prisutno večeras na proslavi seoske slave Svetog Jovana u rodnom selu Dragana Markovića Palme, a glavni gosti bili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najpoznatija domaća pop zvezda Zdravko Čolić, kao i prvi potpredsednik Ivica Dačić i ministri SPS Aleksandar Antić i Branko Ružić, te diplomatski kor predvođen Ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom, a za glavnim stolom bili su Bogoljub Karić, državni sekretar Ivica Tončev i poslanik Vladan Zagrađanin. U pratnji Vučića bila je njegova ćerka Milica, dok je uz Dačića sedeo naslednik Luka. Na početku večeri priređen je kik boks meč Palminih tigrova sa reprezentativcima Austrije. Tigrovi su pobedili 4:2.

-Lepo je večeras u Končarevu, drugi put sam ovde. Sjajni su bili borci iz Austrije, a naši momci su bili izvandredeni. Milica se malo plašila na početku meča, ali posle bilo sve u redu. Večeras su se i naši gosti iz Austrije osećali divno, kao pravi borci. Dobro je što je drugi austrijski reprezentativac dobio borbu sa 2:1, iako se očekivalo da je moglo drugačije da bude. Sve je super bilo. Pobeda je što ovde imate 10, 15, 20.000 ljudi, rekao je Vučić.

Ivica Dačić je rekao je večeras divno bilo biti u Končarevu, jer je pored pobede Palminih tigrova i koncert Čolićev izvanredan.

-Kik boks je bio izvanredan, naročito Konovalov kada boksuje. Tradicija obeležavanja seoske slave u Končarevu, kojoj prisustvujem deseti put, je divna i raduje me što su borbe sve kvalitetnije, istako je Dačić.

Marković se zahvalio publici i naglasio da proslavi slave prisustvuje 20.000 ljudi.

-Važno je da su borci bili dobri, Austrijanci su veoma kvalitetni, ali tigrovi nisu samo simbolično tako nazvani. Zalažem se za ovaj grad. Sportisti su najbolji ambasadori Srbije. Zahvalio bih se predsedniku Srbije i prvom potpredsedniku vlade, ministrima i Srđanu Đokoviću. Zdravko Čolić je besplatno pevao večeras u Končarevu. Ovo je najveći broj gostiju na slavi u Srbiji, rekao je Marković.

Meč je proglasio otvorenim Srđan Đoković, a ovo je 20 put da se seoska slava organizuje na lokalnom fudbalskom stadionu uz kik boks meč i koncert.