JAGODINA-U lovištu ,,Lipar“ LU Jagodina na placu površine jednog hektara počeli su radovi na projektu izgradnje fazanskih volijera, a za nekoliko godina na tom mestu biće izgrađen Dom lovaca. Na taj način jagodinski lovci posle 120 godina postojanja dobiće svoj kutak i stecište.

-Pored volijera za fazane, u planu je izgradnja Doma lovaca koji bi bio stecište lovaca, pobratima, prijatelja i gostiju. Realizacijom kompletnog projekta imaćemo efekte ne samo na rad udruženja, već i na razvoj lovnog turizma u gradu i regionu. Obezbedićemo osnovu za dalji razvoj udruženja i osigurati budućnost. To su veoma bitni događaji u životu udruženja, jer smo tavorili i kasnili sa obnovom i proširenjem stare Fazanerije. Prvi put za 120 godina jagodinski lovci dobiće Lovački dom, mesto okupljanja. Vrednost projekta je nekoliko miliona dinara i biće realizovano sopstvenim sredstvima i uz pomoć države, rekao je upravik lovišta Predrag Milenković.

Kada predsednik skupštine uzme sekiru u ruke

Na Fazaneriji na Đurđevom brdu godišnje se proizvede oko 16.000 komada fazana, a na novom placu biće obavljeno dočuvavanje fazana radi komercijalnog lova.

-Prošle godine investicija u obnovu Fazarenije, a ove izgradnja volijera. Sve realizujemo iz sopstveih sredstava i državnih fondova. Ograđivanje placa završavamo za nekoliko dana, zatim počinje izgradnja volijera po etapama i useljenje fazana do kraja septembra, ističe Milenković.

Ulaganja u protekle dve godine ogledaju se u tome da je povećana proizvodnja fazanskih pilića za 5.000 komada.