PARAĆIN- Ćemil Kan Ali Marandi (19) iz Turske pobednik je 10. Festivala šaha u Paraćinu i on je ovom pobedom stekao najviše šahovsko zvanje i titulu velemajstor. Drugi je bio Danijel Hauard Fernandez iz Velike Britanije, a treći Suat Atalik iz Turske. Prvih šest takmičara osvojilo je sedam poena. Na turniru je učestvovalo 310 takmičara iz 25 država. 

-Organizacija festivala je bila beoma dobra, sedam dana besprekornog turnira. Srećan sam zbog pobede i titule velemajstora. Doćiću ponovo u Paraćin, ako me pozovete. Studiram u SAD, profesionalno se bavim šahom, ovo je bila izuzetna pobeda, odlično takmičenje za mene. Veoma sam srećan, rekao je Ali Marandi.

U B kategoriji pobedio je Aleksandar Opačić iz Italije, Milun Zajić iz Srbije i Ivan Đuretić iz Srbije, dok je u C kategoriji prvi bio Đorđe Rajić iz Paraćina, drugi Aleksa Mićić iz Paraćina i treći Veljko Radovanović iz Ražnja

Specijalna nagrada za takmičara koji došao sa najudaljenijeg mesta na planeti pripala je Saćuti Kodikare (13) iz Šri Lankena koja je učestvovala na B turniru.