SVILAJNAC-Na 26. Festivalu televizijskog etnološkog filma FESTEF 2017. koji je održan u Kučevu, TV CENTR iz Svilajnca u konkurenciji pedeset ostvarenja domaćih i stranih produkcija, osvojio je nagradu Srebrni pastir za montažu dokumentarnog zapisa „Trukovanje“. Ovaj kratki dokumentarac govori o zaboravljenom zanatu kojim su krajem  19. i  početkom 20. veka prenošeni motivi za vez na platnu. Autori filma su reditelj i montažer Predrag Todorović i novinar Marko Mirković, a kameru potpisuje Zlatko Đurđević.

-Veoma smo zadovoljni još jednom nagradom na priznatom festivalu dokumentarnog televizijskog stvaralaštva. Priznanje smo dobili u konkurenciji ozbiljnih produkcija i televizija sa nacionalnom frekvencijom. Nagrada će nam dati podstrek da i u narednom periodu negujemo dokumentarne zapise, kao značajne, ali često zanemarene televizijske forme- kaže reditelj i montažer dokumetarca Todorović.
Selektor ovogodišnjeg FESTEF-a je doajena jugoslovenskog dokumentarnog filma Vladimir Perović,dok je žiri radio u sastavu dr Slobodan Naumović, Tanja Šuković i Slobodan Simojlović.
Produkcija TV CENTAR i predhodnih godina je sa svojim ostvarenjima učestvovala na FESTEF-u, sa kog je 2014. godine u Svilajnac donela Srebrnog pastira za najbolji etnološki zapis. Početkom 2017. nagrađena je i na festivalu Zlatna buklija, a ogroman uspeh je i činjenica da je Selekciona komisija  ovogodišnjeg Međunarodnog festivala etnološkog filma uvrstila u programa festivala čak tri filma iz produkcije TV CENTRA. Reportaže „Udruženje miradžija“ i „Dok jaganjci ne utihnu“ biće prikazani u okviru informativnog programa, dok je dokumentarni zapis „Neme zadušnice“ uvršten u takmičarski program prestižnog festivala koji će biti održan početkom oktobra u Beogradu.