DESPOTOVAC-Vd direktor Doma zdravlja u Despotovcu Dejan Milošević početkom godine imenovan je za direktora te ustanove i na pojedinim dokumentima se do polovine jula potpisivao sa ,,DR”, odnosno kao doktor medicine. Kada je pukla bruka, on je za propust u sastavljanju dokumenata okrivio administraciju. Njegovo pravdanje da nije primetio da na dokumentima koja je potpisivao ispred njegovog imena stoji titula ,,DR” još više povećava sumnju, jer u tom slučaju može da se dovede u pitanje i činjenica da li je bio upoznat sa sadržajem važnih dokumenata.

-Došlo je do greške, administrativci rade po šablonu, jer je moj predhodnik bio doktor medicine. Posle toga, pismeno sam upozorio službu da se to više ne sme dogoditi, slučajno ili namerno. Prijava zbog toga upućena je i Ministarstvu zdravlja. Nikada to ne bih radio, niti se kitio tuđim perjem. Jeste ružno to što se dogodilo, reč je o jednoj naredbi sa početka mandata, nisam hteo da kaznim sekretaricu, ne verujem da je to namerno, kaže Milošević.

On je pre izbora na mesto vd direktora radio kao viširengen tehničar, u međuvremenu je, po sopstvenom priznanju, završio menadžment za četiri i po godine, pa kurs iz menadžemnta u zdravstvu, što ga je preporučilo za mesto direktora.

-Gledao sam tekst, ali nisam potpis. To je i moj propust i sekretarice, konstatuje on.

Lekari i sindikalci iz Doma zdravlja su ogorčeni zbog tih događanja.

-Videli smo dokumenta, koja se šalju Ministarstvu zdravlja, na kojima se Milošević potpisuje kao doktor medicine. Lokalna vlast u obrazloženju za postavljanje Miloševića kaže da je ,,on najbolje rešenje za Dom zdravlja”. Bruka je još veća za ustanovu što direktor dolazi u bermudama na posao, pričaju poznati despotovački lekari.

Oni sumnjaju i u verodostojnost menadžerske diplome Miloševića.

-Na dokumentima u Domu zdravlja je stajalo ,,DR” ispred imena Miloševića, pokazivali su mi fotografije dokumenata potpisanih sa ,,DR”. Na faksimilima despotovačkih lekara stoji ,,DR”, ali oni su završili medicinske fakultete. Znam da je Milošević rekao da je završio menadžment, pričaju sindikalci.

Diplomirani pravnik u toj ustanovi Mirče Jevtić u pisanom saopštenju kaže Mirče da ,,u vezi naloga datog od strane v.d.direktora Dejana Milševića, a na kome se ispred imena nalazi i titula dr, obaveštavamo vas da je do toga da se ispred imena nalazi i titula dr došlo greškom pri kucanju, jer se u kompjuteru koriste šabloni od prethodno kucanih dokumenata na kojima piše Dom zdravlja Despotovac direktor i ime direktora pa se pri kucanju menja samo ime direktora”.

-S obzirom da su raniji direktori bili doktori greškom pri izmeni imena načinjen je propust i ostalo je dr. Kada se uvidela greška v.d.direktora je dana 21.07. zaposlenima koji sačinjavaju dokumente uputio nalog kojim ih upozorava da ubuduće ne dolazi do takvih propusta, napisao je Jevtić.