JAGODINA-Bivši policajac Zoran Petrović, sada uspešni privrednik, sprečio je danas razbojnika S.F. (36) da opljačka Halkbanku u Jagodini. Pokušaj pljačke dogodio se oko 9.15, tek što je banka otvorena za rad sa klijentima, bivši policajac hrabro se bacio na razbojnika,savladao ga i predao policiji.

-Razbojnik sa fantomkom na glavi i rukavicama na rukama, u kojima je držao pištolj i džak, upao je iznenada u banku i počeo da viče. Službenici i klijenti banke su ga poslušali i legli na pod, ja nisam, već sam iskoristio trenutak njegove nepažnje, skočio, izbio mu pištolj iz ruke i  savladao ga, a on je bio potpuno iznenađen mojim postupkom, rekao je skromno Petrović kao da tako nešto radi svaki dan.

Prema priči zaposlenih, Halkbanka je nedavno ukinula obezbeđenje, tako je razbojnik lako ušao u banku.

-Počeo je da viče i mlatarao pištoljem. Svi smo se sledili, legli smo na pod, bacio je džak preko šaletera i naredio zaposlenima da ubacuju novac, vikao je ,,krupno,krupno”. Tresli smo se od straha, jer je razbojnik šetao po banci i plašio nas pištoljem. U trenuktu kada je bio okrenut leđima, Zoran je skočio na razbojnika, izbio mu pištolj iz ruke i savaladao ga, sve je bilo kao u filmu. Pištolj je odleteo do jedne od službenica. Pozvali smo policiju i tako je razbojnik uhapšen, kažu iz te banke.

Inače, razbojnik je iz Jagodine, koji je koristio plastični pištolj, ima kriminalnu prošlost,a njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.