JAGODINA-Ekipa mališana iz Jagodine, učenici OŠ Rada Miljković i školice Sportisimo, pobednici su prvih Dino igara bez granica u Prirpodnjačkom centru Srbije u Svilancu. Drugi su bili mališani iz Rače Kragujevačke i treći Svilajnčani, dok su još učestvovala deca iz Kragujevca i Despotovca. Reč je o zanimljivim igrama u kojima su se takmičila deca od 7 do 12 godina.

-Deca su presrećna zbog pobede, zahvalio bih se i roditeljima koji su nam pomogli oko prevoza i navijali. Od šest disciplina, pobedili smo u četiri, pokazali da smo najveštiji u zahtevnim disciplinama, rekao je direktor jagodinske škole Boban Marović.

Posetioci iz regiona prisustvovali su Dino igrama u Svilajncu. U protekla dva meseca preko 20.000 posetilaca boravailo je u centru.

-Mali takmičari su bili odlični, kao i navijači, voditelj Brakus ih je dobro razgalio, posetioci iz regiona su došli da prate igre, velika je zainteresovanost za Prirodnjački centar i igre.  Cilj je bio da dopunimo sadržaj centra, kao i da porodice sa decom dobiju nešto više, tako da smo prošlog vikenda imali pozorišnu predstavu, a narednog pripremamo nešto drugo. U septembru organizujemo  dečiji pozorišni festival od nekoliko dana, kazala je  direktorka tog centra Sanja Đurđević.

Taj centar planira da naredne godine organizuje igre na kojima će učestvovati mališani iz svih gradova u Srbiji.