Naši čitaoci su većinom na moru ili u akva-parku, uzeli su knjige u kojima uživaju i mnogi misle da je biblioteka odradila svoj letnji posao. Ali, zaposleni u biblioteci vredno rade i trude se da još više, i tokom letnjih meseci približe kvalitetnu književnost čitaocima. Tako da, ovih dana, ma gde se nalazili, ako imate internet, sa sobom nosite i novi, 21. broj časopisa „Slova na struju“.

Naime, već pet godina posetioci sajta Narodne biblioteke u Jagodini besplatno mogu da uživaju u redovno objavljivanom i veoma kvalitetnom književnom elektronskom časopisu za decu “Slova na struju”, a ovih dana je na sajtu biblioteke (http://jabooka.org.rs/magazines/list_magazines) objavljen novi, 21. broj koji, uz logističku podršku ekipe iz biblioteke, uređuje Peđa Trajković, pеsnik, drаmski pisаc, ilustrаtor zа decu i osnivаč Prvog srpskog dečjeg kаbаreа ŠARENA RADIONICA.

I ovoga puta, 267 stranica poezije i proze, ali i zanimljivih ilustracija i korisnih tekstova sigurno će privući pažnju mališana, a format onlajn časopisa će otvoriti vrata književnosti i klincima koji više vremena provode za računarom, nego sa knjigom u rukama. Kontinuitet kvaliteta garantuju dobro poznate rubrike, ovoga puta sa novim temama, piscima i književnim tekstovima.

Broj 21. otvara Tema šema dilema – ovoga puta, to je zanimljiv niz pesama o pticama, pod parolom, „s vrapcem u ruci, čekam bolje dane“. Više od pedeset stranica kvalitetne poezije o pticama nasmejaće vas do suza, ali će vas i naterati da se zamislite…

Bliski susret pisane vrste rezervisan je za stvaralaštvo Ogdena Neša, američkog pisca humorističke i satirične poezije, kod nas poznatog u prevodima Dragoslava Andrića i knjigama „Smešna smeša“ i „Štihovi“

Spomenaru se sećamo dramskog pisca Aleksandra Popovića, dok rubrika Stara slova vrede kao nova donose poeziju i prozu Duška Radovića, Bernarda Šoa, Luisa Kerola i mnogih drugih. Knjigu na dar nam poklanja Miljenko Žuborski, a u pitanju je zbirka pesama „Na sporednom koloseku“.

Slova do snova prate aktuelnu domaću produkciju, a najaktuelnija je pesma Peđe Trajkovića „Prvi dan u školi“. Redakcija je mislila i na „nedorasle odrasle“ i za njih pripremila rukovet „genetski modifikovanih pesama“ sa malo osetljivijim sadržajem.

Grrrramatika objašnjava kako je nastala Tijana Ajfon, a Čarobna reč Mire Moravčević je …Sreća. Kao i uvek, saznajte svoju budućnost i slatko se nasmejte za kraj uz Horoskop Igora Kolarova.

NOVI, 21. BROJ ELEKTRONSKOG ČASOPISA ZA DECU „SLOVA NA STRUJU“ DOSTUPAN JE BESPLATNO NA SAJTU NARODNE BIBLIOTEKE U JAGODINI. DOBRO DOŠLI!