ĆUPRIJA-Direktor ćuprijskog JKP Ravno 2014 Dejan Ristić izjavio je da će 1. novembra početi sa radom Parkin servis u tom gradu.

-Građani će biti pripremljeni obaveštenjima, a posle dve, tri nedelje krenućemo sa naplatom. Ne radi o nametu za građane, već je reč o uređenju stacionarnog saobraćaja, koji je sada nedefinisan i haotičan. Parkiranje po trotoarima, zelenim površinama, zonama raskrsnica. Namera je da se obeleže parking mesta, ograniči parkiranje u nekim zonama, aktiviraju postojeća parkirališta. Imamo konstantno parkiranje u prekršaju. Nova služba uvešće red u stacionarni saobraćaj i znaće se ko šta radi od parking servisa, komunalne inspekcije i policije. To se pre svega radi zbog bezbednosti dece i građana, ističe direktor Ristić.

Stanje sekundarne vodovodne mreže je loše i u planu je zamena dela cevi. Pre tri godine obaveze preduzeća bile su 75 miliona dinara, a danas su dugovi namereni.

-JKP Ravno je došlo do pozitivne nule. Međutim, nivo opreme nije zavidan, jer su mašine stare i po nekoliko decenija. Namera nam je nabavka nove mehanizacije do kraja godine. Novi traktor za čišćenje snega i održavanja zelenih površina, zatim kombinovana mašina i kamion. Želja je i nabavka terenskog vozila, ističe on.

JKP Ravno radi i na edukaciji kadrova.