JAGODINA-U okviru akcije opremanja porodilišta u Srbiji u akciji „Zajedno za bebe“, Komercijalna banka i Fond B92, uručili su značajnu opremu porodilištu u Jagodini u vrednosti 24 hiljade evra.

-Akcija je od početka naišla na veliku podršku klijenata i javnosti, što je nama dokaz, ali i motivacija, da naše okruženje učinimo boljim i zahvalimo se klijentima na poverenju koje nam ukazuju, rekao je predsednik Izvršnog odbora te banke Aleksander Piker i citirao Nobelovca Ivu Andrića ,,Život nam vraća samo ono, što mi drugima dajemo”.

Jagodinskom porodilštu uručeni su transkutani bilirubinometar, dva CTG aparata, infuziona pumpa i operacioni sto za carske rezove.

-Izuzetno mi je drago što u Jagodini mogu da proglasim 40. pobedu u akciji ,,Bitka za porodilišta”, a to  znači da nam je ostalo još 12 i pozivam donatore da nam se pridruže u opremanju preostalih porodilišta. Oprema je neophodna da bi poboljšali uslove u kojima se bebe rađaju i u kojima rade zdravstveni radnici. Porodilištu u Jagodini donirali smo opremu u vrednosti 28 hiljada evra, a u ovoj akciji 24 hiljade evra, rekao je predesednik Fondacije B92 Veran Matić.

U akciji ,,Zajedno za bebe” prikupljeno je 48 miliona dinara i opremljeno 10 porodilišta u Srbiji. Akcije uključuju i nabavku IT opreme za 13 porodilišta i 9 matičnih službi u 19 gradova. Načelnik jagodinskog porodilišta dr Vladimir Cvetković istakao je da je nova oprema doprinela podizanju kvaliteta  pružanja zdravstvene zaštite beba i majki.