ĆUPRIJA-U Olimpijskom i dečijem bazenu Slavija u Ćupriji ovogo leta kupalo se preko 20 hiljada posetilaca, a što je još značajnije 120 dece naučilo je pliva u jedinoj besplatnoj školi u ovom delu Srbije, potvrdio je direktor SC Ada Ivan Aleksić.

-Ovo leto je bilo za nas rekordno po poseti kupača, čak duplo više nego prošle godine. Prema našim procenama imali oko 70 odsto posetilaca iz okolnih gradova Jagodine, Paraćina i Despotovca, što je takođe za nas veliki uspeh jer postajemo destinacija koja privlači cele porodice, ističe Aleksić i ocenjuje sa jakom 4 upravo završenu sezonu kupanja.

Ono što posebno izdvaja bazene Slavija je čistoća vode i kupališta uopšte. Cene boravka na bazenu su najniže u ovom delu Srbije i prilagođene svim građanima.

-Potrudili smo se da voda bude vrhunskog kvaliteta, najbolja u Srbiji, što su potvrdile sve analize zdravstvenih ustanova, koje je redovno uzorkuju. Deca do 10 godina ne plaćaju ulaz, vukovci takođe, do besplatnih karata posetioci su mogli da dođu mesečnom lokalnom listu, kao i invalidi, organizacije, službe, navodi Aleksić.

Pored dnevnih aktivnosti, bazeni su bili aktivni i u večernjim satima, a za kraj sezone u utorak će biti organizovana studentska žuraka od 21.30.