JAGODINA-Škola matematike ,,NA KVADRAT”, koja je juče u Tržnom centru ŽIR u Jagodini svečano otvorena,  prva je jagodinska škola matematike i namenjena  svim uzrastima polaznika, od predškolaca i osnovaca do srednjoškolaca i studenata. Škola nudi programe kojima se najmlađi uvode u svet matematike, pomoć u savladavanju školskog gradiva, dodatni rad sa nadarenim učenicima, pripreme za polaganje završnog ispita i polaganje prijemnih ispita na fakultetima, kao i pomoć u spremanju ispita.

“Matematiku nije lako zavoleti, ali baš tome i služi naša škola. Naša vizija je škola u kojoj se pita i analizira. Matematika nije samo sabiranje i množenje, brzo oduzimanje i deljenje. Matematikom razvijamo logiku, treniramo um, rešavamo figure i probleme. Tako da je NA KVADRAT jedina škola koja rešave probleme”, kaže vlasnik škole Velibor Velja Todorović, profesor matematike čiji su učenici na državnim takmičenjima iz matematike do sada osvojili preko 20 nagrada. U školi će, sem njega, predavati i Darija Sojević-Todorović, master matematičar i Ivica Horvatić, učitelj koji u svim generacijama ima učenike koji su osvajali jedno od prva tri mesta na najvišim nivoima takmičenja.

I grupni i individualni časovi u Školi matematike NA KVADRAT biće održavani u adekvatno opremnjenim prostorijama škole na drugom spratu TC ŽIR. Svi časovi u drugoj polovini septembra biće besplatni, pa svi zaiunteresovani imaju mogu da posete školu I rezervišu svoje mesto.