JAGODINA-Mladi jagodinski advokat Nemanja Stojanović (26) ubijen je rano jutros oko 3 sata ispred zgrade u kojoj je stanovao u ulici Braće Dirak u Jagodini. Njega je ubica sačekao skriven ispred ulaza u zgradu i, kada je naišao, ispalio tri hica. Predpostavlja se da je prvi hitac Nemanju pogodio u srce ili veći krvni sud, zbog velike količine krvi ispred zgrade, a ubica je zatim sa dva hica u glavu, u kriminalnom žargonu, ,,overio” svoju žrtvu na veoma svirep način. Nemanja je radio u advokatskoj kancelariji svoga oca Miroslava, poznatog jagodinskog advokata, kao pripravnik.

Nemanja Stojanović

-Bio je mladić velike energije, lep, elokventan, sa željom da se dokazuje. Šta se isprečilo na tom putu niko sada ne zna. Znamo da nije imao neprijatelje, takođe, znao je ko je ko u Jagodini, nije davao povoda za ovako nešto, priča njegov prijatelj.

On kaže da je Nemanja je imao verencu iz susednog grada, da je planirao svadbu.

-Skoro smo se sreli, govorio je super je sve, prešao sam na teže slučajeve.

 

Stariji čovek koji stanije u zgradi kaže da nije čuo pucnjeve, već buku policije oko 5 sati ujutru.

-Odličan mladić nikada nisa čio da je povisio glas, znam ga kao dobrog komšiju. Na znam šta je uzrok za ovakvo ubistvo, tek je bio na početku karijere, bio je pripravnik, priča stariji komšija.

Jagodinski i pomoravski advokati obustavio su danas rad zbog svirepog ubistva mladog advokata. Oni su održali  protest ispred Višeg suda i pozvali državne organe da što pre razreše slučaj.