JAGODINA-Prema nezvaničnim indicijama, ubistvo Nemanje Stojanovića (27) iz Jagodine delo je profesionalnog ubice, koji je u ,,sačekuši” ispalio tri hica u mladića u grudi i glavu, dok je motiv za  najteže krivično delo potpuno nepoznat, čak o tome ne može ni da se nagađa. Više javno tužilaštvo naložilo je preduzimanje istražnih radnji policiji i veštacima, obavljena je obdukcija tela. U saopštenju tog tužilaštva se navodi da je Nemanja Stojanović ubijen upotrebom vatrenog oružja oko 2.45 ispred ulaza u stambenu zgradu u ulici Braće Dirak u Jagodini. Izvršilac nije poznat.

-Sigurno je profesionalano ubistvo, nema govora. Ako znamo kakav je bio pokojni mladić, odnosno da nema mrlju, motiv je vrlo diskutabilan najblaže rečeno, pričaju upućeni u istragu oko ubistva.

Više od 100 advokata, sudija i tužioca iz Kragujevca, Despotovca i Jagodine organizovali su protestno okupljanje ispred Višeg suda u Jagodini. Oni su danas obustavil rad, najvaljuju da će obustava trajati i u četvrtak i petak, do dobijanja zvaničnih informacija o ubistvu.

-Mladić je izgubio život u brutalnoj sačekuši za koju, siguran sam, on nije mogao da bude povod, a ni njegovi roditelji. Niko nema ideju šta je uzrok svemu ovome.  Ovo je strašna tragedija koja je pogodila nas lično i profesiju. Dete staro 26 godina, koje je ubijeno na pragu svoje kuće bez bilo kakvog znanog ili neznanog razloga. Očekujemo da Advokatska komore donese zaključke o obustavi rada do otkrivanja učinioca ili razjašnjenja slučaja. Ovo je nešto nečuveno, jer se radi o kolegi koji je za par nedelja  trebalo da polaže pravosudni ispit i koji nije imao problema nikada u životu, ni sa bilo kim, a dokaz je ovaj broj ljudi koji je na protestu, rekao je advokat Momčilo Jovanović koji se obratio prisutnima.

Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja otac i majka ubijenog mladića, zatražili su pomoć lekara, od bola oni nisu u stanju da razgovaraju.