SVILAJNAC- Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović informisao je odbornike na današnjoj sednici SO da je nekadašnja fabrika VIS, čiji je raniji vlasnik bio austrijski PORR, dobila novog vlasnika. Reč je o domaćoj firmi koja će početi proizvodnju do kraja godine i planovi su da se uposli 120 radnika uz ulaganje od 3 miliona evra.

-Otpočela je realizacija najvažnijeg projekta u poslednjih nekoliko decenija, a to je regulacija korita reke Resave, saopštio je Milanović govoći o aktivnostima i planovima lokalne samouprave.

Po njegovim rečima radovi na kompletnoj rekonstrukciji Doma zdravlja realizuju se planiranom dinamikom, uskoro će započeti poslednja faza rekonstrukcije gradskih bazena, izgradnja vodovodne mreže realizovana je do Proštinca i očekuje se nastavak izgradnje ka Dubnici, dok je u Kušiljevu počelo asvaltiranje pešačko – biciklističke staze.  Odbornici SO Svilajnac usvojili su predlog o rebalansu budžeta za 2017. godinu, kao i Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Svilajnac za period od 1. januara do 30. juna 2017.