JAGODINA-Advokatski pripravnik Nemanja Stojanović (28) iz Jagodine je greškom ubijen 13. septemba oko 2.45 ispred zgrade u ulici Braće Dirak u kojoj je stanovao, njega je od života delilo 7 sekundi. Po dosadašnjim nalazima iz istrage metak profesionalnog ubice bio je namenjen njegovom komšiji sa  kriminalnim dosijeom, a koji se u isto vreme vraćao iz grada.  Nemanju je ubica presreo ulaza i pucao iz pištolja u grudi i glavu. Zamena identiteta žrtve otkriće i motiv ubice.

-Nemanju je 7 sekundi delilo od života. Da je ostao da posluša pesmu do kraja u kafiću, gde je bio sa drugarima, sada bi bio živ. Ne znam šta da mislim i kažem. Tužilaštvo, policija i advokati rade na slučaju danonoćno i svima se zahvaljujem. Od ponedeljka ću se uključiti i ja. Nemam mira da bih sedeo kući, kaže neutešni otac Milovan Miki Stojanović, poznati jagodinski advokat.

Nemanja Stojanović

Nemanju je poznavala cela Jagodina, pomagao svima koji bi mu se obratili za pravni savet. Pamte ga kao dobrog, kulturnog i vaspitanog mladića. Za dve nedelje trebalo je da polaže pravosudnu ispit, a zatim da se oženi.

-Isčupali su mi srce iz grudi. Nemanja je bio moj lepotan, moja uzdanica, moje sve. Bili smo maltene partneri u poslu, svi su se njemu obraćali za savet. Meni je delio savete kao da ima veliko iskustvo. Kolege su govorile da je mnogo bolji od mene, to mi je godilo, bio sam ponosan. Nema ga više i ja više nisam čovek, već ruina. Živim za dan kada će ubica biti pronađen, priča Miki.

Za tri decenije bavljenja advokaturom on kaže da mu niko nije pretio. Zbog toga mu teško pada što je Nemanja ubijen greškom, brutalno likvidran na početku života.

-Puna mi je kuća svaki dan, dolaze rodbina i prijatelji, pomažu u istrazi, hvala svima. Hvala advokatima i komori što se zalažu da ubica bude pronađen, da se što hitnije razreši slučaj. Kada pronađu ubicu, to će mi biti najveća satisfakcija, kaže Miki.

Tužilac Višeg suda Nenad Necić saopštava da je otkrivanje ubice i motiva ovog zločina jedan od najvećih prioriteta policije i tužilaštva.

-Radi se u svim pravcima, pregledaju se snimci sa kamera kako bi se uočilo sumnjivo kretanje lica u tom periodu. Reč je o velikom poslu tužilaštva i polcije. Prevrćemo i nebo i zemlju kako bi rasvetlili ovaj slučaj, kaže naš izvor.