PARAĆIN-Na današnjem sindikalnom protestu radnika Srpske fabrike stakla iz Paraćina, koja je od srede u stečaju, okupilo se, po proceni organizatora, oko 250 zaposelnih od ukupno 820. U uzavreloj atmosferi oni su žučno reagovali zbog otvaranja stečaja u SFS i zahtevali odgovore od pitanja.

-Radnici traže da predsednik i premijer Srbije dođu u Paraćin i nađu rešenje za nastalu situaciju. Oni zahtevaju preispitivanje odluke o stečaju, odnosno da se ta odluka stavi van snage, kaže predsednik sindikata Nezavisnost Boban Nikodijević.

Posle protesta na kapiji preduzeća, radnici su se uputili prema zgradi uprave, gde su zahtevali da stečajni upravnik Saša Jovanović odgovori na pitanja o ostanku radnika i nastavku proizvodnje.

-Stečajni upravnik je rekao da proizvodnja neće biti prekidana, jer bi to nanelo veliku štetu fabrici. On je rekao da ne zna koliko će radnika ostati da radi, a koliko njih će morati da se prijavi na evidenciju nezaposlenih, istakao je Nikodijević.

On je dodao da će sindikalne organizacije odlučivatiu toku vikenda o nastavku protesta i da će to zavisiti od razvoja situacije. Stečajni upravnik će od ponedeljka će početi da uručuje rešenja radnicima o prestanku radnog odnosa, a onima koji nastavljaju rad ponudiće da potpišu nove ugovore o radu.