ĆUPRIJA-Najstarija ulična trka u Evropi koja je 72. put održana sinoć u Ćupriji, koju je pratilo više hiljada građana,  donela je najavu početka izgradnje Atletskog centra u tom gradu, stadiona i najveće atletske hale na Balkanu, kao i najavu velikog povratka na stazu bronzanog sa svetskog prvenstva Emira Bekrića.  Pobednici 72. ulične trke u Ćupriji, najstarije u Evropi,  su najbolja srpska dugoprugašica Amela Terzić iz Novog Pazara i Džo Maina Mvantu iz Kenije. Drugo mesto kod žena osvojila je Zita Kačar iz Mađarske, a treće Valentina Kajarskaja iz Ukrajine, dok je kod muškaraca drugo mesto osvojio je Vajkmif Kilkorir Bivot iz Kenije i treće Laslo Gregor iz Mađarske. Na 72. Uličnoj trci učestovali su takmičari iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Mađarske, BiH, Kenije, Ukrajine i Hrvatske, odnosno u 13 trka oko 500 učesnika.

-Drago mi je da organizujemo 72. Uličnu trku, to je velika tradicija i najveća u Evropi. Najveći promoter tgrke je legendrani Dragan Zdravković, svake godine dolaze nam veliki šampioni. Radimo na velikom projektu Atletske dvorane i stadiona. Očekujem da za dvadesetak dana krenemo u realizaciju Atletskog centra. Ćuprija i Ćupričani zaslužili su taj centar, poručio je na otvaraju trke predsednik te opštine Ninoslav Erić.

Počasni gost trke bio je najtrofejniji sportista ex JU Dragutin Šurbek, a  prisustovali su brojni legendarni šampioni ex JU i srpske atletike Vera Nikolić, Dane Korica, Ðani Kovač, Mirko Vujaklija, Ismail Mačev, Dragan Zdravković…

-Čovek kada je zdrav ima hiljadu želja, a moja najveća je da se vratim na stazu, na stare puteve i tamo gde mi je mesto, gde pripadam, kao i prezentujem Srbiju. Bitno je da sam zdrav i da imam motiv da se vratim, jako sam srećan i veliki sam optimista. Posle četiri godine ponovo sam u Ćupriji, drago mi je što mogu da podržim atletiku, sport i ovaj grad. Velika mi čast što sam u Ćupriji., rekao je bronzani sa svetskog prvenstva 2013. godine Emir Bekrić, promoter trke u Ćupriji.

Najviše postolja i medalja osvojili su atletičari Novog Pazara, ali talenat su pokazali i atletičari iz  Zaječara, Prilužja, Raške, Kosovske Mitrovice, Požarevca, Ćuprije, Užica, Smedereva, Smederevske Palanke, Hadžinog Hana Niša, Beograda,…