JAGODINA- Fakultet pedagoških nauka u Jagodini i Visoka medicinska škola u Ćupriji među 19. dobitnika su priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ sa područja Pomoravskog i Šumadijskog okruga. Tim obrazovnim ustanovama priznanje je dodeljeno za visoke domete u visokoškolskom obrazovanju i unapređenje standarda u obrazovanju.

-U VMŠ student je u fokusu obrazovnog procesa i nastavnici imaju obavezu da se kontinuirano usavršavaju i novine inkorporiraju u nastavne sadržaje i programe. VMŠ je društveno-odgovorna ustanova, vodimo računa o svojim studentima i po prvi put pomažemo najosetljivijoj grupi studenata. Doneta je Odluka o raspodeli sredstava za podsticanje i obrazovanje studenata na osnovnim strukovnim studijama, odnosno umanjenje školarine i to 10 odsto za školsku 2017/18. godinu. Pokazana je briga i odgovornost u delu podrške ugroženim porodicama, kako bi se pospešili uslovi njihovog školovanja i nastavi sa motivisanjem studenata u stalnoj borbi za sticanje znanja, rekao je, naglasio je direktor dr sci.med. Hristos Aleksopulos.

Ovo eminentno priznanje, plod svojevrsnog ocenjivanja i vrednovanja preduzetničkog stvaralaštva, koje se po 17. put organizuje u okviru projekta “Put ka vrhu”. Plaketu i zlatnik sa likom kapetana Miše, umetničko je delo akademskog vajara iz BeogradaLjubiše Mančića, dobili su: „Aunde Srbija doo Jagodina“ za najuspešniju investiciju u 2017.godini, „Jagodinska vinarija 1897.“ Za najbolji agrar u Šumadiji i Pomoravlju, „Panasonic Lighting Devices Serbia d.o.o.“ iz Svilajnca za podsticaj izvoza u regionu, „Rapp Zastava Kragujevac- Gruža“ za uspešan izvoz i industrijsku kooperaciju sa inostranstvom, preduzeće „Put“ doo Jagodina za korporativnu odgovornost, AD ’’Swisslion Miloduh’’ iz Kragujevca za društvenu odgovornost, „Mesopromet Company doo Vinorača“ kao najbolje malo preduzeće, „Mobilturi doo Jagodina“ za kvalitet proizvoda i usluga, Slobodna zona Svilajnac za unapređenje privrednog ambijenta u Regionu, „Žitoprodukt AD Kragujevac“ kao najbolji partner, „Orbis Design Hotel&Spa“ iz Paraćina za najbolje usluge, preduzeće „Sena“ d.o.o.Kragujevac za savremene tehnologije u  proizvodnju rashladnih uređaja, „Sunce Marinković“ doo Kragujevac za nove tehnologije i materijale u građevinarstvu, Turistička organizacija Jagodine za prezentaciju turističkih potencijala Šumadije i Pomoravlja, Fakultet pedagoških nauka  Jagodina za visoke domete u visokoškolskom obrazovanju, „Nikom Auto Kragujevac“ za poslovnost i tržišnu pozicioniranost, Štamparija „ GRAFOSTIL“-Kragujevac za savremene tehnologije i standarde u poslovanju i Akva park Jagodina.

Nosioci projekta su “Media Invent” i Novosadski i Beogradski Univerzitet, a stručnu pomoć u njegovoj realizaciji daju Privredna komora Vojvodine, Privredne komore  Srbije i lokalne samouprave.