ĆUPRIJA-Od naredne godine veća primanja imaće zaposleni na svim nivoima javnog sektora, izjavio je državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samourpavu Ivan Bošnjak. On je u Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija u Ćupriji iz prisustvovao obeležavanju Međunarodnog dana studenata.

-Privodimo kraju zakonska rešenje koja se odnose na zarade u javnim službama. U ovom trenutku malo više zavisi od Ministarstva finansija, što se nas tiče dogovorili smo sa sindikatima, održana je sednica socioekonomskog saveta. Očekujem da ono što je dogovoreno i planirano bude realizovano u potpunosti, odnosno ono što smo politički najavili da bude i operativno realizovano. Procenat povećanja zarada u javnom sektoru saopštiće neko ko je odgovorniji i na višim pozicijama, dodao je Bošnjak.

On je istakao da je njega privilegija što je sa studentima VMŠ.

-Prioritet  Vlade Srbije je unašređenje znanja i kompetencija. Ovakva ustanova zaslužuje da bude u fokusu državnih organa, jer značaj VMŠ prevazlazi lokalne i nacionalne okvire, dodao je Bošnjak

Direktor škole prof dr Hristos Aleksopulos istakao da je strategija te ustanove student na prvom mestu.

-Studenti moraju da znaju da smo mi sa njima, na njihovoh strani i da se borimo zajedno sa njima. Država nam je poverila zadatak da brinemo o njihom obrazvanju. Ratovi su se vodili oružjem, a sada olovkama i znanjem. Želimo da naše studente naoružamo znanjem. Znanje ne može da se ukrade, istakao je on.

Najboljim studnetima uručene su nagrade, dok je Lazaru Stevanoviću uručena je stipendija Visoke zdravstve škole iz Vitentura iz Švajcarske, a ćuprijska škola ga je nagradila sa računarskom opremom i putovanjem.Dan studenata obeležava se kao simbol borbe za demokratsko obrazovanje i društvo i sećanje na 17. novembar 1939. godine kada su nacisti pogubili 20 čehoslovačkih studenata koji su protestovali protiv okupacije. Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija osnovana je 1998. godine, a od 2005. godine radi u novoj zgradi od 8.500m2 sa novim, modernim amfiteatrom sa preko 2.000 aktivnih studenata.