SVILAJNAC-Danas je u Svilajncu otvoren rekonstruisani Dom zdravlja, a vrednost radova iznosi preko 2 miliona evra.     

-Po Programu za obnovu javnih objekata, koji je započet 2016. godine, do sada je obnovljeno 126 objekta, u radu je i do kraja godine biće završeno još par desetina objekata. Obuhvaćeno je 500 objekata. Novca ima, volja postoji, rekao je direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

U Svilajncu je država počela rekonstrukciju zdravstvenih objekara početkom 2016 godine sa radovima u ambulanti u Kušiljevu.

-Obnova zdravstevnih objekata  u Svilajncu je završena po evropskim standardima. Ovim programom Vlade Srbije obuhvaćeni su svi javni objekti u prosveti, zdravstvu i socijalnoj zaštiti, počev od najamnjih seoski ambualnti u Sedlaru, pa sve do velikih klinika.Pored toga, u Svilajncu su izgrađeni mostori, rekostruisane škole, komunalnoj inferastrukturi, sistemima za vodosnabdevanje, istakao je Blagojević.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Meho Mahmutović naveo je da rekonstrukcija Doma zdravlja primer dobre prakse, jer je sagrađen 1972 godine.

-Posle pet decenija Svilajnac je dobio praktično novi objekat. Vrlo brzo polovinom decembra otvorićemo KBC u Nišu sa 50 hiljada kvadrata, gde je uloženo 50 miliona evra. Biće završena izgradnja KBC Beograd i Vojvodina, kao i Kragujevac, svi KBC su u rekonstrukciji. Ulažu se ogromna sredstva. Grade se regionalne bolnice. Razmišlja se o svim segmentima zdravstva, kaže dr Mahmutović.

Predsednik opštine Svialjnac Predrag Milanović saopštio je da rekonstrukcija Doma zdravlja vredela preko 2 miliona evra.

-Obnovljene su sve prostroje zdravstneih objekata, rešeno je snabdevanje lekovima, Dom zdravlja nema dugovanja, iz lokalnog  budžeta izdvaja se 15 miliona dinara godišnje, precizirao je on.

Direktoraka Doma zdravlja Vera Branisavljević uručila je plakete Blagojeviću, dr Mahmutoviću i MIlanoviću.