JAGODINA-GC Jagodina je poznat po korisnicima koji su iz dalekog Priboja, iz Guče i s juga Srbije, ali najbolja reklama za ovaj dom za stara lica je Lepojka Cvijetić (75). Reč je o korisniku koji već 25 godina živi u GC Jagodina. U domu u šali kažu da je vremenom Lepojka preuzela ulogu domaćina i da više ona brine za zdravlje zaposlenih i osoblja, nego oni o njoj.

-Već decenijama u GC Jagodina se neguje atmosfera koja korisnicima život čini lepim i bezbrižnim – kaže Lepojka i dodaje da će u ovom domu doživeti stotu.
Lepojka kaže da je u GC Jagodina došla pre dvadeset pet godina, u lošem zdravstvenom stanju, nakon operacije srca. Kaže da o svim korisnicima osoblje brine kao o svojim članovima porodice i da se oseća mnogo bolje, nego pre dvadeset i kusur godina.
– Ovde je sve dobro, i hrana, i osoblje, i zabava – kaže u jednom dahu Lepojka.

Milan Stojanović

Direktor GC Jagodina Milan Stojanović s ponosom govori o svim zaposlenima, ali i o saradnji s resornim ministarstvom.
-Veoma sam ponosan na sve zaposlene. Svim našim korisnicima pružamo primarnu zdrvstvenu zaštitu dvadeset i četiri sata dnevno sedam dana u nedelji. O njihovom zdravstvenom stanju brine dva lekara i devednaest medicinskih tehničara, a celodnevnu negu im obezbeđuje dvadeset i pet negovatelja – kaže Stojanović i dodaje da je uz podršku resornog Ministarstva GC Jagodina opremljen najsavremenijim aparatima za fizikalnu terapiju koji su na raspolaganju svim korisnicima.
-Najbolji pokazatelj kvaliteta stručnog rada ogleda se kroz veliki broj priznanja i nagrada koje su dobili i radnici kroz objavljivanje radova , a i sami korisnici. Ove godine su nasa dva korisnika, inače članovi literarne sekcije, Šobot Kosta i Cvijetić Lepojka dobili prvu i drugu nagradu na međunarodnom konkursu u Rumi, čime je naš dom postao jedina ustanova sa dva nagrađena korisnika na jednom takmičenju – zaključio je Stojanović