ĆUPRIJA-Predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić na poslednjoj  poslednjoj konferenciju za novinare u 2017. godini izjavio ,,jedva čekam da krene 2018. godina i počnemo realizaciju projekata koje smo pripremali u 2017″.

-Naredna godina je značajna kao prekretnica gde ćemo podići nivo razvijenosti Ćuprije i Pomoravlja. Želimo da se izdignemo i budemo centralna opština što se tiče investicija u ovom  delu Srbije. Ova godina je iskorišćena za strateške odluke i projekte, već sam rekao da jedva čekam da počne 2018. godina. Očekujem da naredna godina bude dobra za Ćupriju i Pomoravlje. Krećemo sa realizacijom projekta atletskog stadiona i dovorane. Slede nam razgovori sa Vladom Srbije i Ministarstvom sporta oko finansiranja projekta, pošto će to biti centar atletike u Srbiji. Izgradnja će trajati 2018. i 2019. godine. Ovo je veliki projekat za Ćupriju i Pomoravlje. Za veliki broj stranih sportista ovo će biti sportska baza, najavio je Erić.

Pored atletike, dvorana će moći da primi tenisere i ostale sportiste, ali tu će se organizovati i muzički koncerti. Projekat je ostvarenje sna koji su sanjali Aleksandar Petrović, Vera Nikolić, Snežana Pajkić, Dragan Zdravković i ostali legendarni atletičari iz grada na Moravi…

-Realizacija izgradnje Industrijskog parka u Dobričevu je naredni projekat. Pored auto puta imamo neiskorišćenih 400 hektara i u dogovoru sa kabinetom premijera Srbije radimo na tom projektu. Tu će biti veliki trgovinski i uslužni centar, zabavni park, čak i aerodrom i golf teren. Sa druge strane izgradićemo Industrijsku zonu, ističe Erić.

Najava investitora iz Kine odnosi se na izgradnju četiri fabrike za proizvodnju plastike već naredne godine u postojećoj Industrijskoj zoni.

-Novu Industrijsku zonu gradićemo pored auto puta i tu Kinezi nameravaju da grade Industrijski park i dovedu još desetak fabrika. Pored toga, investitor iz Turske ima nameru da zakupi Dobričevo i počne sa tovom hiljadu junadi. Turci su zainteresovani i za razvoj šoping mola i logističkog centra. Sa Slovencima nas početkom naredne godine očekuje konkretizacija razgovora, nabraja Erić i dodaje novi most za putnički saobraćaj na Velikoj Moravi je naredni projekat.

-Borimo se za taj projekat i to je jedan od značajnih projekata koji kreću 2018. godine. Most je usko grlo za saobraćaj. Stari most biće turistička atrakcija, kaže Erić.  

Predsednik Erić takođe je ponovio da će Ćuprija u 2018. doživeti investicioni bum, ali je naglasio da će lokalna samouprava u narednoj godini da radi i na rešavanju višedecenijskog problema vodosnabdevanja, u vezi s čim su već napravljeni ozbiljni pozitivni pomaci. U kratkoj retrospektivi 2017 godine, predsednik Erić je podestio da je opština uz pomoć Vlade i Skupštine Srbije uspela da zaustavi nelegitimna izvršenja na teret lokalnog budžeta. Ninoslav Erić iskoristio je konferenciju za novinare da svim građanima opštine Ćuprije čestita predstojeću Novu godinu, poželevši im sve najbolje u 2018. godini.