ĆUPRIJA-Opština Ćuprija u kineska Grupa Bluskaj danas su potpisale Memorandum o razumevanju, odnosno dokument o izgradnji prve faze Kineskog industrijskog parka koji podrazmeva otvaranje četiri fabrike sa po 11.700 kvadrata, 500 radnih mesta i investiciju od 12 miliona evra u 2018. godini. Do kraja 2020. godine planirana je gradnja 30 fabrika investitora iz Kine, vrednih 150 miliona evra i otvaranje preko 5.000 novih radnih mesta.

-Kao što smo obećali na kraju prošle godine, 2018. započinjemo sa novom investicijom. Kineska Grupa Bluskaj je otvorila firmu u Ćupriji i danas smo potpisali Memorandum o rezumevanju koji predviđa otvaranje četiri fabrike. Reč je o prvoj fazi, a posle toga uz pomoć lokalne samouprave radićemo na projektu Industrijskog parka, rekao je predsednik opštine Ninoslav Erić.

Planirano je da u Industrijskom parku u Ćupriji u 2018. godini bude izgrađene četiri fabrike, u 2019. i 2020. čak 30 fabrika.

-Prve četiri fabrike baviće se proizvodnjom plastičnih granula i to je osnov za dalji razvoj Inudstrijskog parka. Firme koje se bave proizvodnjom plastičnih predmeta koristiće granule kao repromaterijal. Sraćna sam što 2018. godinu počinjemo sa ovakvom invsticijom, koja za Ćupriju i Pomoravlje znači puno. Kinezi su insistirali da se memorandum potiše sada, jer je njihova želja da se što pre krene sa realizacijom projekta. Sa izgradnjom Industrijskog parka Ćuprija će biti na mapi privrednog razvoja Pomoravlja i Srbije, najavio je Erić.

Vođa kineske delegacije investitora Ču Gon Gua  rekao je da mu je drago što su potpisali memorandum i da očekuje što bržu realizaciju investicije.