FABRIKA KABLOVA POSLOVALA POZITIVNO U 2017. GODINI – Novi postupak u Privrednom sudu

JAGODINA-Fabrika kablova iz Jagodine poslovala je sa pozitivnim rezultatom u 2017. godini, što je prvi pozitivan rezultat posle nekoliko decenija. Izvoz te fabrike iznosio je oko 15 miliona evra. Posle dobrovoljnog napuštanja oko 1.000 radnika u 2016. godini, ta fabrika radi sa oko 400 radnika.
-Poslovanje je pozitivno, ali konačne rezultate imaćemo uskoro. Posle niza godina ovo je prvi pozitivan rezultat na kraju godine. Finasijski presek je urađen na 10 meseci, ali prema rezultatima iz poslednja dva meseca očekuje se da smo održali pozitivno poslovanje. Izvoz u protekloj godini je vredeo oko 15 miliona evra, potvrdio je direktor Ratko Vučurović.
Inače, Fabriku kablovu u Jagodini očekuje u februraru odluka Privrednog suda u Kragujevcu o UPPR ili bankrotstvu. Prethodni sudski postupak nije uspeo, tako da je Privredni sud pokrenuo novi postupak krajem decembra. Sve lokalne samouprave u Pomoravlju tokom prošle godine donele su odluku o konvertovanju dugova u kapital preduzeća. Najveći poverilac fabrike je država, te se očekuje usvajanje UPPR. Program predviđa upošljavanje do 650 radnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *