JAGODINA-Novi vlasnik jagodinskog pogona Navipa je firma X Trade iz Jagodine, obavljena je kompletna transakcija u visini od preko 100 miliona dinara i posed prenet na novog vlasnika, potvrdio je stečajni upravnik Vasilj Vasiljević. Na licitaciji, održanoj 22 decembra, najpovoljniju ponudu dala je firma X Trade u visini od 100,5 miliona dinara, ali dok nisu završene sve formalnosti nije saopštavan kupca.
-Najveću korist od prodaje imali su Poreska uprava i gradski budžet, jer je izlicitirana cena duplo viša od početne. Tu je bilo ruglo, postupak prodaje se odužio zbog tehničkih razloga. Kako sam obavešten tu će biti izgrađen lep stambeni blok, rekao je Vasiljević.
Procenjena vrednost objekta iznosila je 95 miliona dinara, dok je početna cena bila 47,5 miliona dinara, a licitacioni korak 200 hiljada dinara. Licitacitiralo je više ponuđača. Lokalna skupština je tokom jeseni donela odluku o izmeni i dopuni Plana detaljne regulacije kojom je obuhvaćen i ovaj prostor, odnosno dozvoljena je izgradnja maksimalne spratnosti objekta P+6+Pk.