SAOPŠTENJE NOVE STRANKE – JAGODINA

Na sednici Skupštine Grada Jagodine jednoglasno je usvojen Predlog o izmeni Statuta Skupštine Grada da se smanji broj sa 31 na 21 odbornika. Ovaj predlog podnet je od strane 29 odbornika uz obrazloženje da će se rad Skupštine učiniti racionalnijim i da bi se time povećala veća efikasnost u radu.

Obrazloženje je u najmanju ruku, nelogično i ovakvim obrazloženjem skočili su sami sebi u stomak jer odbornici za svoj rad ne primaju nikakvu novčanu nadoknadu niti imaju bilo kakve benefite, a sednice traju bezobzira na broj tačaka dnevnog reda, najduže 15 minuta. Odluke se donose bez rasprave i jednoglasno. Šta se tu zapravo krije?

Totalitarizam koji sprovodi aktuelna koalicija okupljena oko Jedinstvene Srbije u Jagodini počela je da biva poljuljana od strane opozicije, prevashodno nas iz Nove stranke i unosi nemir i nesigurnost u rezultate na sledećim lokalnim izborima. Ovakvo drastično smanjenje broja odbornika zapravo znači da će stranka koja osvoji 5% ubuduće imati jednog odbornika, umesto dosadašnja dva odbornika.

Nova stranka smatra da je nužno da broj bude povećan na 91 odbornika jer bi se time dobio kvalitetniji rad Skupštine Grada, stanovnici Jagodine bi imali direktnog predstavnika u Skupštini iz svoje mesne zajednice.